ARJEN ILMASTOTEOT

Arjessa tehtävillä kulutusratkaisuilla on myös merkitystä ilmastonmuutoksen kannalta. Pienikin muutos arjen valinnoissa kestävämpään suuntaan on jo ilmastoteko. Mikä arjen ilmastoteko toimisi sinun arjessasi?

Kuvan ikuistanut Jenni Ruotsalainen. 

SITRA

Testaa suositulla elämäntapatestillä, millä mallilla omat kulutustottumuksesi ovat ilmaston näkökulmasta.
-> Testituloksen perusteella saat sinulle räätälöityjä ehdotuksia arjen muutoksista, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

Sadasta fiksusta arjen teosta voit löytää yllättäviäkin tapoja vaikuttaa ilmastonmuutokseen omassa arjessasi.

Jos olet jo tehnyt elämäntapatestin, suuntaa Sitoumus 2050 -palveluun, jossa voit sitoutua pienentämään omaa hiilijalanjälkeäsi yhdessä muiden kanssa!

 

EETTI

Lähdössä vaateostoksille tai onko etsinnässä lempivaate? Tutustu Eetin Lempivaatteeni -kampanjaan.

Vinkkejä vastuulliseen kuluttamiseen löytyy vastuullisen kuluttamisen oppaasta.

Entä mietityttääkö uuden elektroniikan osto? Nopean katsauksen saat täältä.

Eettisen läppärin etsinnässä taas suosittelemme lukemaan tämän kirjoituksen.

 

REILU KAUPPA

Ostamalla Reilun kaupan tuotteita, kuten kahvia, teetä ja hedelmiä, tuet kestävää toimeentuloa tuottajille sekä viljelijöiden ilmastonmuutokseen sopeutumista.

Tiesitkö, että ilmastokriisi uhkaa esimerkiksi kahvin tuotantoa? Reilu kauppa edistää ilmaston huomioimista kahvin viljelyssä sekä tukee pienviljelijöitä ilmastonmuutoksen tuomissa haasteissa. Lisätietoa täältä.

 

VEGAANILIITTO

Kiinnostaisiko herkutella ilmastoystävällisellä ruualla? Sen toteuttaminen on useimmille mahdollista. Vegaaninen ruoka on yleensä ilmastokriisin näkökulmasta kestävämpi ratkaisu.

Vegaaniliiton sivuilta löytyy vinkkejä ja ohjeita ruuanlaittoon. Voit myös nautiskella vegaanisesta ruuasta ravintoloissa tai kahviloissa.